به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تبریز در مصلای امام خمینی (ره) ضمن تبریک سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، ۲۴ آبان روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار و گرامیداشت سالروز رحلت مفسّر بزرگ قرآن علامه سید محمدحسین طباطبایی و زحمات بی بدیل ایشان در حوزه قرآن کریم، گفت: مطالعه اساس توسعه و رشد شخصیت انسان می شود و همیشه مورد تاکید در کلام بزرگان بوده است. با کتابخوانی است که نسل جوان با پیشینه تاریخی، دینی و مشاهیر خود آشنا شده و الگوهای مناسب مطابق سبک زندگی ایرانی و اسلامی را برای زندگی و آینده خود انتخاب می کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به شعار هفته کتاب ۱۴۰۲ «آینده خواندنی است» و برنامه ریزی ویژه نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای کتابخوان کردن نسل آینده، افزود: اداره کل کتابخانه های عمومی در این راستا دو طرح «کودک کتابخوان» و «نوجوان کتابخوان» را برگزار می کند که طرح «کودک کتابخوان» با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز انجام خواهد شد که در این طرح به هر کودکی که در سن شش سالگی برای تزریق واکسن مراجعه می کند یک کارت دعوت برای عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی محل سکونت با امضای مسئول کتابخانه اهدا میشود. همچنین در طرح «نوجوان کتابخوان» نیز که با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار می شود از میان خود دانش آموزان افرادی به عنوان «کتابیار» انتخاب و از این طریق ارتباط گسترده میان کتابخانه و دانش آموزان ایجاد می شود. همچنین در این طرح کتابداران کتابخانه عمومی به مدرسه همجوار جهت معرفی کتاب، آشنایی دانش آموزان با کتابخانه، برگزاری مسابقات کتابخوانی و قصه گویی اعزام می شوند.
اسد بابایی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم توجه ویژه ای به نهضت تکمیل و تجهیز کتابخانه های عمومی کشور و توسعه دسترسی به کتابخانه های عمومی دارد، افزود: در همین راستا در ۱۵ ماه گذشته با افتتاح چهار کتابخانه عمومی الدار اصلان مارالان شهرستان تبریز، کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شهر جدید سهند، کتابخانه سیار دنیابین در شهرستان شبستر و کتابخانه استاد کریمی مراغه ای در شهرستان مراغه تعداد کتابخانه های عمومی استان از ۱۱۳ به ۱۱۷ کتابخانه رسیده است.
بابایی اظهار داشت در دوره کنونی مدیریت کتابخانه های عمومی، این مراکز از مکان صرف امانت کتاب خارج شده و به پایگاه فعال فرهنگی و اجتماعی محل رجوع عامه مردم تبدیل شده است. کتابخانه های عمومی دارای بزرگترین شبکه مراکز فرهنگی و نیروی انسانی در سراسر استان و کشور هستند که سعی بر این است از این ظرفیت در راستای توسعه فرهنگ عمومی مردم استفاده شود.
بابایی با تاکید بر ورود کتابخانه های عمومی به عرصه های جدید خدماتی، مشاوره خواندن، مشاوره اطلاعاتی، خدمات مرجع مجازی، تشکیل محافل ادبی و قرآنی و حمایت از کسب و کارهای کوچک و خانگی را از این جمله برشمرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه کتاب هدیه ارزشمندی است، از مردم نمازگزار شهر تبریز دعوت کرد با اهدای کتاب های تازه و مازاد خود به کتابخانه های عمومی، ضمن ترویج این سنت حسنه لذت کتابخوانی خود را با دیگران شریک بشوند.
بابایی افزود: اداره کل کتابخانه های عمومی استان نیز در راستای تقویت مجموعه خود در ۱۵ ماه گذشته سه پویش «نذر کتاب، نشر خوبی ها»، «اهدای کتاب، بارش دانایی» و «اهدای کتاب ویژه اساتید و دانشجویان آذربایجان شرقی» را برگزار کرده که از طریق این سه پویش بیش از ۵۲ هزار جلد کتاب وارد مجموعه کتابخانه های عمومی شده است.
اسد بابایی با تقدیر از همراهی مسئولان استانی به ویژه حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز و عابدین رضوی خرم استاندار آذربایجان شرقی، اظهار کرد: در ۱۵ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه ۱۰۴ درصد میزان عضویت در کتابخانه های عمومی و ۱۳۷ درصد امانت کتاب افزایش پیدا کرده که این امر از سال ۱۳۸۹ همواره روند کاهشی داشته است.
بابایی از آحاد مردم، مسئولین، خیرین و دستگاه های فرهنگی و آموزشی جهت مشارکت فعال تر در امر توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ساخت و تجهیز کتابخانه ها، اهدای منابع و اهدای زمین و ساختمان دعوت کرد و گفت: توسعه همه جانبه جامعه در گرو توسعه کتابخوانی و کتابخانه است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی در پایان سخنان خود در نماز جمعه تبریز با اعلام همدردی و حمایت از مردم فلسطین و غزه، به معرفی کتاب «۱۰ غلط مشهور درباره اسرائیل» برای نمازگزاران پرداخت.
گفتنی است در حاشیه این سخنرانی میز خدمت با حضور جمعی از مدیران و مسئولین اداره کل کتابخانه های عمومی استان برپا شد.
ارسال نظر